Olur da bence 20 bin TL ye değmez. Ama dersen ki "ben ticari olarak kullanır parasını çıkartırım" o zaman birşey denmez.Normal yazıcı olarak da kullanılacak. Hassas çıktılar için harika olmaz mı?
Normal yazıcı olarak da kullanılacak. Hassas çıktılar için harika olmaz mı?
Yazıcı yerine pozlama için led projektör ile denemek lazım demiştim ama o gün bugündür bizim şirketin ofisi açılmadı, giidemedimde.
20 bin'e gerek yok ama 8 bin de çılgın fiyat. Gerçi kafamı nereye çevirsem binlikler havada uçuşuyor. Fiyatlar absürt derecede orantısız.
Yani Çinin müdahalesi sonucu batılılar neredeyse bedavaya aldıkları malları şimdi normal fiyatından alıyor, bu durum bize normal gelen fiyatların alamayacağımız duruma çıkmasına sebep oluyor.Evet çin 2022 yılında kapanacağını söyledi. İhracatı azaltıyor. Ayrıca çin parasının değerini dolara göre değiştirdi filan..
Geçen ufak menteşe sipariş edecim. Mini menteşe. Her adet için 20dolar kargo ekliyorlar. Kargo oldu 250 dolar 10 tane menteşe için. Satmamak için resmen.
Yani aslında sadece bize pahalı değil batıyada pahalı. Bize ekstra ekstra pahalı.
Birkaç ütüyle baskı dışında baskı devrem yok çiziyorum ama basmıyorum eksikliğini çekiyor muyum? Zaman olarak evet delikli plakete yapmak baskı devre çizip/basıp/dizmekten 2 katı fazla zamanımı alıyor ama basmaya harcayacağım emeği dikkati farklı konulara harcıyorum dijital entegreler öğrenmek vs. vs.Bence PCB işini fazla sevmek hata. Türkiye'de her elektronik meraklısı/öğrenci o hatada takılı kalıyor. Elektronik PCB demek değil. Elektronik matematik demek, mantık demek, matris demek, programlama demek...... uzar gider. PCB bunun ufak bir kısmı sadece. O kısımda takılı kalmak, keşfedilmiş şeyleri imkansızlıklar nedeniyle keşfetmeye çalışmak verimsizlik doğuruyor.
Bir şekilde işimizi görecek imkanla (evet dolar bazında parasıyla) mevcut artık. O sebeple pcb işini takılmasın yeni başlayanlar. Özellike öğrenciler.
Bu test edip beğenmediğim modul. Burada bir resmi kalsın...