Herhalde ground plane'i de kaldıracaksın şebeke tarafından

Şöyle adam akıllı 1 saatini ayırsan yeter. Bende ilk başta çok sıkıntı çektim ama bu sıkıntı tamamen tembellikten kaynaklı.KiCad öğrenemiyprum abi öğrensem bir ucundan tutmak adına bu kartı ben çizerdim sana.
Program öğrenmekte istikrarlıyım abi benim arşivi atmıştım sana dün.Şöyle adam akıllı 1 saatini ayırsan yeter. Bende ilk başta çok sıkıntı çektim ama bu sıkıntı tamamen tembellikten kaynaklı.
Proteusa hazır alışmışken yeni bir progrmı baştan öğrenmek çok zulum geliyor. Ama inatla bir süre kurcalayınca aslında çok basit olduğunu görüyorsun.
Aynı olayı şimdi Fusion360 da yaşıyorum. Fusion360 sürekli tahrik ediyor beni. Sürekli bir sublüminal mesajı var ücret ödemen konusunda. Yok 10 taneden fazla çizimi editleyemezsiniz, yok ücretsiz sürüm için 1 ayınız kaldı vs. vs.
Kicad'in ücretsiz çizim programına geçmek istiyorum ama bir türlü o yeniden öğrenme üşengeçliğini üzerimden atamıyorum. Birde ne yalan söyleyeyim fusion360 bu işin hakkını veriyor.
Herhalde ground plane'i de kaldıracaksın şebeke tarafından![]()
entegrenin 8 numarasından çıkan yolu biraz içeriden götür istersen abi kesereken dokunma ihtimalini azaltmış olursun yollara.
Bu özelliği nerden bulacağız ki. o detayı bilmiyorumBelli bir alan için mesela diyorsun ki, hiçbir bakır birbirine 1.5 mm den daha yakın olmasın.
abi sigortada koysak mı en küçük boyutta uygun akımda triyağımızı koruyacak bir cam sigortamız olmalı bence olurda kısa devre vs. oluşursa yükümüzde birde triyak masrafı çıkmasın.Hala sorunlar var. 220 V şebeke tarafında SMD direnç olmaz. O boyutta SMD kondansatör de olmaz. Buralara uygun voltaj dayanımına sahip delik montajlı direnç kondansatör koyman lazım. Bir de yollar bazı yerlerde birbirine tehlikeli şekilde yakın, onları uzaklaştırman lazım. Böyle durumlarda hem KiCad hem de başka programlarda olan DRC özelliğini kullanmak lazım. Belli bir alan için mesela diyorsun ki, hiçbir bakır birbirine 1.5 mm den daha yakın olmasın. Sonra da keyifli bir şekilde çiziyorsun, program da bu 1.5 mm kuralının muhafaza edildiğini kontrol edip sana bildiriyor.
çektiğin akıma bağlı abi dirençlerin dayanımı. ben triyak gatesine 1ohm 1/8 wat seri direnç koyuyordum sigorta niyetine.Standart dirençler 220v a dayanır mı? yoksa waltt'lı direnç mi alayım?
bu sefer kısa devre durumunda dirençler daha fazla dayanacağı için gariban MOC ile Triyağın bozulmuş olacaktır büyük ihtimalle.O zaman ben işimi sağlama alır 1w takarım.
Her şeye bir felaket senaryon var yav. Ağız tadıyla bir pcb yaptırmadın.bu sefer kısa devre durumunda dirençler daha fazla dayanacağı için gariban MOC ile Triyağın bozulmuş olacaktır büyük ihtimalle.
ben paranoyağım abi malesef.Her şeye bir felaket senaryon var yav. Ağız tadıyla bir pcb yaptırmadın.![]()
Senin bu problemi aşmak için Çine gidip fabrikalarda biraz takılman lazımben paranoyağım abi malesef.
her yere direnç takarım, sigorta takarım, seri diyot takarım
ben orda takılırsam beni dönüşte deliler hastahanesine kapatıyorlar.Senin bu problemi aşmak için Çine gidip fabrikalarda biraz takılman lazım![]()
Benim demonte güç kaynağı işte.220 tarafında ne çalıştıracaksın, kaç amper?
Ben kullanıyorum bu devreyi akşam sana pcb kısmını atayımBenim demonte güç kaynağı işte.
30v 5A